CETRÉL Företagsförmedling.png

  Malmö | Stockholm | 070 - 685 16 90 | kontakt@cetrel.se

Start Om CETRÉL Utförda uppdrag Sälja Köpa Värdera Administrera Testa Intresseanmälan Nyhetsbrev

 

Våra tjänster

Förmedling

Förmedlar försäljning och köp av små till medelstora företag i södra Sverige och i

Stockholmsområdet.

Värdering

Värderar företag som en del i våra förmedlingsuppdrag eller som en

fristående tjänst.

Förädling

Leder projekt som går ut på att höja

värdet på företag inför framtida försäljningar.

Test och analys

Testar företags säljbarhet och ägarnas beredskap att sälja företaget.

Rådgivning

Utreder och ger råd i företags förvaltningsfrågor.

Bokföring

Sköter ett antal mindre företags

redovisning och administration.

Fortnox Byråpartner

Utförda uppdrag

Förmedlingar

Speditionsföretag

Specialiserat på tidsbundna transporter med mycket höga krav på tidhållning, 20 mkr omsättning. Köparen ett speditionsföretag i miljardklassen.


Företag i fast/funfood-branschen

En stark aktör i den svenska fast/funfood-marknaden som erbjuder sina kunder inom upplevelseindustrin hela lösningar i form av koncept, utrustning och tillbehör. Köparen ett stort amerikanskt företag inom popcorn som med förvärvet räknar med synergier mellan dagligvaru- och fast/funfood-marknaderna.


Ergonomiföretag

Företaget hade under 16 år byggt upp en stark position i södra Sverige inom ergonomi, inredning och friskvård till kontor. Köparen är ett av de större företagen i branschen för ergonomiska arbetsplatser och vill med förvärvet förstärka sin närvaro i södra Sverige.


Lunchrestaurang, catering

Plats för 100-talet gäster plus uteservering sommartid, stor catering- och take-away, 5 mkr omsättning. Köparen ett familjeföretag som driver verksamheten vidare med i stort sett samma inriktning.


Elinstallatör

Installationsverksamhet hos hushåll, lokala företag, myndigheter och lantbruk samt installation och underhåll av elmätare. 8 mkr omsättning, 9 anställda. Köparen ett entrepre

nadföretag.


Take-away & catering

Delikatessinriktad verksamhet med take-away för lunch och middag samt catering till fester och events,

5 mkr omsättning. Köparen ett event-företag.


Projektledning åt större IT-koncern

Projektledning av "Due Diligence" åt internationell IT-koncern vid flera förvärv av mindre IT-bolag med 25-75 anställda i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Baltikum.


Optikerbutik

Traditionell optikerverksamhet med synundersökningar och butikshandel med glasögon och andra optiska artiklar, 3 anställda, 2-3 mkr omsättning. Köparen en optiker som driver verksamheten vidare med i stort sett samma inriktning.


Fackhandel inom vitvaror

Butiksförsäljning med hemleveranser av vitvaror, värmepumpar, centraldamm-sugare, hushållsmaskiner och måttanpassade köksmiljöer. Med i rikstäckande fackhandelskedja, 2-3 anställda och 6 mkr omsättning. Samtidig försäljning av fastigheten. Köparen driver verksamheten vidare med samma inriktning.


Café/salladsbar-kedja

Koncept med central produktionsenhet som servar ett antal serveringsställen, lämplig som franchiseorganisation.


Ridsportsbutik

Välkänd butik i mycket attraktivt läge som säljer allt inom ridsport, 2-3 anställda, 3-4 mkr omsättning. Köparen driver verksamheten vidare med samma inriktning.


3D Print/Scan-byrå

Ungt företag med ny, avancerad produktionsteknik för att producera fysiska prototyper och modeller från digitala underlag eller att göra om fysiska objekt till digitala modeller. Köparen driver verksamheten vidare med samma inriktning.


Webbutik ridsport

Välkänd, mycket bra profilerad butik på nätet. Säljer ett brett sortiment med ridsportartiklar för både häst och ryttare. Genomgående välkända varumärken. 


Kondis centralt i Malmö

Bageri inriktat på att vara stadsdelens kondis för matbröd, tårtor, bakelser, kakor, mackor och smörgåstårtor. Nybakat på morgonen, nybryggt kaffe och andra drycker att ta med. Köparen driver verksamheten vidare med ett bredare sortiment.


Telekomföretag i Skåne

Marknadsledande i sina nischer, tillhör en ledande och rikstäckande franchise-kedja. Butiksförsäljning, uppsökande försäljning och egen verkstad för montering och service.

10-12 mkr omsättning och 4-6 anställda. Köparna driver verksamheten vidare med samma inriktning.


Bilföretag i västra Stockholm

Auktoriserad märkesverkstad för stora bilmärken med verkstad som är komplett rustad för alla typer av jobb. Kombinerat med försäljning av bilar och reservdelar samt en fastighetsrörelse.

Omstrukturering och breddning av ägarkretsen för att i tillägg till den tidigare verksamheten göra en stor satsning på ett specialområde.


Hudvårdsklinik med laser

Väletablerad klinik med bra läge mitt i Malmö. Många olika behandlingar tack vare avancerad laserutrustning. Köparen driver verksamheten vidare med samma inriktning.


Företag med flera webbutiker

Koncept för att driva ett antal webbutiker med gemensam teknik och logistik där varje butik har en egen marknadsprofil mot sina respektive snävt definierade marknadssegment.


Brodyrföretag

Marknadsledande i södra Sverige med starkt varumärke efter många år i branschen. Funktionell maskinpark med hög kapacitet. 3 anställda. Köparen driver verksamheten vidare med samma koncept över en större geografisk marknad.


Tillverkare av träväxthus

Företaget tillverkar och säljer helt kundanpassade växthus av lärkträ. Tillverkningen är helt igenom miljövänlig. Detta växthus blev mycket omtalat sommaren 2012 efter en serie positiva omdömen och hög exponering i TV-programmet "Sommaren med Ernst". Säljaren drev firman som en hobbyverksamhet. Med de nya ägarna tillförs resurser som kan ta tillvara företagets mycket höga tillväxtpotential.

Värderingar

All företag som vi förmedlar till försäljning värderas av oss.

I sök/köpuppdrag värderar vi flera förvärvskandidater per uppdrag.

Det innebär att ett stort erfarenhetsmaterial med företags marknadsvärden har byggts upp och hela tiden hålls aktuellt.

Utöver värderingar som ingår i sälj-, sök- eller köpuppdrag gör vi företagsvärderingar som en helt fristående tjänst. Några exempel på typer av företag vi värderat de senaste två åren är:

 • Bilserviceföretag
 • Vårdbolag
 • Utvecklingsbolag inom IT
 • Verkstadsföretag
 • Franchiseföretag
 • Byggvaruhus
 • VVS-handel
 • Restauranger
 • Åkerier
 • Snickeri
 • Grossistverksamhet

Konsultation

Redovisningskonsult

Pågående verksamhet sen 1999. Klienterna är mindre tjänsteföretag.


Förhandling

Biträder i affärsförhandlingar med affärsteknisk och juridisk kompetens och är uppdrags-givarens "bollplank" vid bestämmande av lämplig förhandlingsstrategi.


Coaching

Ledarskapsträning av chefer på ledningsnivå i börsnoterade bolag och VD-ar i mindre och medelstora ägarledda företag.


Projektledning

Kommersiell ledning av utvecklingsprojekt inom IT och Telekom med 100+ projekt-medarbetare.

Ledning av upphandlingsprojekt inom IT.


Chef att hyra

Administrativ chef hos musikförlag.

Administrativ chef i holding-

bolag med utlandsverksamhet.

Försäljningsdirektör med ansvar för 750+ mkr budget hos IT-leverantör. 


Copyright CETRÉL 1997-2018